Over Yan Ling

Mijn naam is Yan Ling.

Op jonge leeftijd werd ik geselecteerd voor de dansopleiding in Beijing aan de acteursschool. Na mijn opleiding heb ik gewerkt in één van de drie beste theaters van Beijing. Tijdens mijn dansopleiding heb ik onder andere de klassieke Chinese dansen en Chinese volksdansen geleerd. Later heb ik in Europa ook de westerse dansen leren kennen.

In China en Nederland heb ik altijd lesgegeven aan jeugdgroepen. Sinds ik naar Nederland kwam heb ik regelmatig in Nederland opgetreden. Daarnaast ben ik kinderleidster in Houten en was ik tentoonstellingsmedewerker voor de prijswinnende tentoonstelling ‘Qi van China’ in het Tropenmuseum Junior in Amsterdam, die afliep in 2012.

Nu wil ik de Chinese cultuur verder verspreiden in Nederland. Daarom heb ik de Chinese Cultuurstudio opgericht om workshops te organiseren over de Chinese Cultuur, om de Chinese taal te leren aan kinderen, en om mensen bekend te maken met een stukje Chinese cultuur, een cultuur die al meer dan 2000 jaar bestaat.

De workshops zijn interessant voor zowel kinderen als oudere mensen, voor groepen van ongeveer 10 tot 12 personen. De lessen voor scholen zijn bedoeld voor groepen en worden zowel als enkele les gegeven, als in een pakket van 6 lessen. Daarnaast organiseer ik verjaardagsfeestjes met een Chinees tintje en geef ik thuis les aan kinderen die graag Chinees leren omdat ze dit leuk vinden, of te weinig uitdaging vinden in de normale lesstof.